ქართული სუფრა

ჩიტიპედია გვერდიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

სარჩევი

თვითონ სუფრა

თანამედროვე ქართული სუფრა რადიკალურად განსხვავდება მისი წინამორბედებისგან,შეცვლილია ტრადიციები,მენიუ,მადა და ხშირ შემთხვევაში თამადაც

წესები

ნამდვილი ქართველი ფანოღის მორტფიალე და მოქეიფე ღიპმადიდებელი კაცის სუფრა ძირითადად რესტორანში იშლება(ღვინო თავისია ოღონდ),ზოგადად ნამდვილი ქართველი ღიპმადიდებელი რესტორანს არ შორდება და შვილებსაც იქ ზრდის,რძის სადღეგრძელოზე გაზრდილი შვილი ახლო მომავალში ყოველთვის თითით საჩვენებელი ხდება მის თანატოლებში აუცილებელი წესები რომელიც უნდა დავიცვათ 1.სუფრას არ უნდა აკლდეს ჩიტის რძე 2.ხაზეიკას გადამალული უნდა ქონდეს ერთი სუფთა ტუფლი რომ განსხვავებული შეისვას(ან უნდა დაიბანოთ ფეხები) 3.თუ რესტორანში ხარ სიმღერის შესაკვეთად ფხიზელიც რომ იყო ბარბაცით წადი თორე შუბლზე რო ფულს მიარტყამ ფხიზელს შეიძლება მოგდონ

ტუფლის გახდა და გაჭირვებულების სადღეგრძელოს შესმა

ეს ზოგადად ქართული სუფრის უმნიშვნელოვანესი ტრადიციაა,მოქეიფე კაცი ქეიფის წინ ფეხებს ყოველთვის იბანს რათა თავისი ტუფლით შესვას "გაჭირვებულების",ლეგენდის მიხედვით სადღეგრძელოს შემდეგ ერთი გაჭირვებული მაინც იგებს ჯეკპოტს და მეორე დღეს როცა თამადა ამ ამბავს იგებს თავის ბედს დედის ერთ ადგილს ახურავს თავზე.გაჭირვებულების სადღეგრძელოს მრავალ მხრივი ფუნქციააქ:თამადა აგემოვნებს ღვინოს განსხვავებულად,მის ორგანიზმში გადადის ტყავი რასაც საშენ მასალად მოიხმარს ღიპი.

როგორ გავხდეთ ერთერთი მათგანი

პირველ რიგში ჩვენი ღიპის სიფართე უნდა აჭარბებდეს 14 სანტიმეტრს,უნდა გვყავდეს ვინმე მოქეიფე სანაცნობოში,კამერა უნდა გქონდეს რო ოპერატორობა იკისრო ლუბო დროს,ფსმისას უნდა ასწიო არაუმეტეს რე მაჟორისა.

პირადი ხელსაწყოები
სახელთა სივრცე

ვარიანტები
მოქმედებები
ნავიგაცია
ინსტრუმენტები